Zanat Tattoo Stool

Projekt / Zanat Tattoo Stool   Mer information

Det finns ingen anledning att begränsa sig – ibland är less more, ibland inte. Kan man tatuera en änka, kan man tatuera en pall? Självklart.

Att smycka kroppen kan ha många betydelser, beroende på människan utsmyckningen sitter på. Minnen, sorg, drömmar, smärta eller kärlek. Det kan vara kulturellt betingat. Tattoo Stool är en pall som liksom människan har flera dimensioner. Dess signum bygger på ett genuint hantverk och är ett av flera samarbeten mellan Wingårdhs och bosniska Zanat. Ett familjeföretag som funnits i fyra generationer och som gjort sig känt för sin speciella teknik att snida i trä. Samarbetet med Wingårdhs ingår i den nysatsning som gjordes för att lyfta fram, bevara och utveckla arbetet av företagets unika kunskaper. Men samtidigt också för att lära upp fler hantverkare och skapa fler arbetstillfällen till trakten.

Den stapelbara pallens konstruktion är tydlig, benen skär genom sittskivan och bildar både mönster och skapar stabilitet. Dess siluett i form av en stilettklack ger ytterligare material att snida på.

Utsmyckningarna går att härleda till såväl svenskt kurbitsmåleri som till klassisk tatueringskonst, men också hönans fjädrar och påfågelns teckning. Pallen produceras i en mängd olika träslag och höjder och kan även beställas infärgad, från svart bets till mer kulörstarka toner.

Tattoo Stool är en hållbar sittplats som kan växa i både form och utförande, beroende på hantering. Ett möte mellan skandinavisk design och bosniskt hantverk.

Läs mer

Zanat Tattoo StoolZanat Tattoo StoolZanat Tattoo StoolZanat Tattoo StoolZanat Tattoo StoolZanat Tattoo StoolZanat Tattoo StoolZanat Tattoo Stool